Uslovi poslovanja

Uslovi poslovanja

Poručivanjem proizvoda preko našeg sajta i ostavljanjem Vaših ličnih podatka i informacija (kao što su Vaš emal, br. telefona i sl., smatraće se da ste prihvatili sve uslove našeg poslovanja i politike privatnosti i time prihvatili i zaklučenje ugovora o kupoprodaji naših proizvoda i usluga u smislu člana 32 i 33 Zakona o obligacionim odnosima Republike Srbije.

Molimo Vas da pročitate navedene uslove poslovanja pažljivo pre poručivanja naših proizvoda, jer se odnose na proces naručivanja i isporuke naših proizvoda I primenjivaćemo ih na sve Vaše porudžbine.

Poručivanjem naših proizvoda, saglasni ste da ste obavešteni o njima i da ste u obavezi da ih poštujete. Ukoliko ne prihvatate navedene uslove poslovanja, ne bi trebalo da poručite naše prozvode. Ukoliko imate dodatna pitanja vezana za proces poručivanja i isporuke, kao i za same uslove poslovanja, molimo Vas da nas kontaktirate na mail pitaj@komleko.rs.

Poručivanje i prihvatanje porudžbine

Uslovi prodaje se primenjuju na porudžbine svih naših proizvoda. Kupac kompletnu ponudu proizvoda može da vidi na sajtu www.komleko.rs  na sekciji “shop”. Nakon izbora proizvoda, veličine pakovanja i unosa adrese na koju želite da Vam se dostave naši proizvodi potrebno je da kliknete opciju “naručite”, čime ste izvršili porudžbinu u skladu sa ovim uslovima.

Molimo Vas da prilikom porudžbine proverite da li su mail adresa, kućna adresa i broj telefona koju ste naveli u kontakt formi ispravni. Svaki kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost podataka unetih prilikom porudžbine.

Sadržaj Vaše porudžbine je zaštićen i poštujemo maksimalnu diskreciju prema kupcima. Vaša porudžbina je prihvaćena kada dobijete mail sa naše strane da je porudžbina primljena i podatke o isporuci.

Dostava proizvoda

Termini isporuke su navedeni na našem sajtu i mi ćemo dati sve od sebe da Vam dostavimo poručene proizvode u vreme koje smo naveli u potvrdi porudžbenice. Ukoliko faktori na koje ne možemo da utičemo, kao što su gužva u saobraćaju i loši vremenski uslovi, uspore isporuku, to može da prolongira vreme navedene isporuke.

Kupac je saglasan da isporuku poručenog proizvoda primi na dan i u vreme definisano u potvrdi porudžbenice, na adresi koju je naveo/la u porudžbenici. Ukoliko kupac nije prisutan na definisanoj adresi za dostavu prilikom porudžbine, mi nismo u obavezi da posle čekanja od 15 min. isporučimo naručene proizvode.

Porudžbine za gradove ili delove Beograda koji nisu pokriveni mapom koja je definisana na sajtu ne možemo da isporučimo.

Minimum za besplatnu isporuku u zoni definisanoj mapom je jedno mleko ili dva jogurta.

Otkazivanje ili promena porudžbine

Vašu porudžbinu možete otkazati ili promeniti ako posaljete mail na adresu naruci@komleko.rs 24 sata pre navedenog termina isporuke u vašoj prvobinoj porudžbenici.

Ukoliko mi moramo da otkažemo porudžbinu pod izuzetnim i opravdanim okolnostima blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

Proizvodi

Komleko proizvodi koji su u ponudi nisu uvek dostupni I raspoloživi za poručivanje. U ovakvim slučajevima ćemo vam ponuditi alternative za proizvod koji nije raspoloživ. Zamena može uticati na cenu koju placate ako poručite kao alternative skuplji ili jeftiniji proizvod od prvobitnog.

Prilikom porudžbine navedite u delu “napomena” ukoliko ste alergični ili netolerantni na neki od navedenih sastojaka da bi poručeni proizvod, ukoliko je moguće, pripremili bez navedenih sastojaka.

Fotografije naših proizvoda u ponudi na našem sajtu i u reklamama veoma retko mogu da odstupaju od proizvoda koji ste naručili.

Akcije

Akcije koje se nalaze na našoj internet stranici su ograničene i postoji mogućnost da ih povučemo iz ponude ili izmenimo bez prethodne najave.

Prenos prava na proizvodima

Prilikom dostave proizvoda molimo Vas da proverite da li ste dobili poručeni proizvod. Odgovornost za tačan sadržaj isporuke prelazi na kupca u trenutku dostave i predajom iste kupcu.

Kupac je saglasan da, u slučaju bilo kakvog spora, pisane informacije o proizvodima koje pruža Komleko imaju prednost nad bilo kojim usmenim izjavama datim od strane zaposlenih Komleka. Komleko će se truditi da svi pisani podaci o proizvodu budu uvek tačni.

Cena i plaćanje

Cene navedene na sajtu www.komleko.rs su zvanične važeće cene.

Cene proizvoda Komleko navedene na sajtu se smatraju važećim u trenutku kada ste potvrdili porudžbinu (klikom na dugme za porudžbinu). Ukoliko dodje do promene cene na sajtu zbog nenamerne tehničke grešku mi ne snosimo odgovornost. Jedine važeće cene nalaze se na sajtu www.komleko.rs u sekciji shop, a ukoliko na bilo kom drugom reklamnom materijalu dobijete drugačije cene, mi ne odgovaramo za njih.

Usluga dostave naših proizvoda je besplatna za minumim poručeno jedno Komleko, dva jogurta ili jedan jogurt i jedno mleko iz naše ponude.

Ako poručite jedan jogurt cena dostave je 150 rsd za uslugu dostave.

Saglasni ste da mi zadržavamo pravo izmene cena naših proizvoda, uz obaveza da Vas obavestimo o novoj ceni prilikom poručivanja.

Načini plaćanja

Plaćanje proizvoda koji su poručeni na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti gotovinom pri isporuci.

Ograničenje odgovornosti

Kupac je saglasan da se KOMLEKO PR isključuje od svake druge odgovornosti koja proizilazi iz njegovog snabdevanja i dostave proizvoda, a posebno ne može biti odgovoran za bilo kakvu drugu štetu ili gubitak, koja proizilazi direktno ili indirektno iz ili u vezi sa kašnjenjem izvan procenjenog vreme ili datuma isporuke, zatim okolnostima nad kojima KOMLEKO PR nije imao kontrolu nad nastalim posledicama i koje nije mogao izbeći uz sprovođenje razumnih mera zaštite, ili bilo koji posredan ili nepredvidljiv gubitak pretrpljen od strane kupca ili drugih. U tom smislu kupac je saglasan da prema KOMLEKO PR neće imati bilo koja druga potraživanja po osnovu naknade štete, i mi se oslobađamo odgovornosti osim odgovornosti iz ovih uslova poslovanja. Radi pojašnjenja ove odredbe, u slučaju da zbog administrativnog propusta KOMPLEKO PR isporuka izostane, kupac ima pravo da prilikom sledeće isporuke svoju neisporučenu porudžbinu dobije besplatno, ali ne i na dodatna potraživanja u smislu nadoknade štete.

KOMLEKO radi dostavu svojih proizvoda fizičkim i pravnim licima iskllučivo za privatnu upotrebu.

Kupac je saglasan da KOMLEKO proizvode neće koristitit za komercijalne namene i dalju prodaju. KOMLEKO PR ne može biti odgovorana za bilo kakvu Vašu štetu ili gubitak nastalu iz nedozvoljenog korišćenja naših proizvoda.

Ukoliko se bilo koja odredba koja reguliše kompletne uslove našeg poslovanja utvrdi neprimenljivim ili nevažećom od strane suda ili drugog državnog organa, takva odluka neće poništiti ostale odredbe, koje će ostati u punoj pravnoj snazi.

Pisana komunikacija

Određeni propisi predviđaju da neke informacije ili podaci koje Vam pošaljemo moraju biti u pisanoj formi. Korišćenjem sajta prihvatate da primate informacije ili podatke koji su neophodni za potvrde i izmene porudžbine u pisanoj komunikaciji elektronskim putem. Mi ćemo Vas kontaktirati putem e-maila ili ćemo vam obezbediti informaciju postavljanjem obaveštenja na sajtu.

Kad god želite da kontaktirate KOMLEKO možete to učiniti preko mejl adrese pitaj@komleko.rs, navedene na sajtu.

Slučajevi više sile

Saglasni ste da, u okolnostima koje su izazvane usled više sile, mi nećemo biti odgovorni za bilo kakvu radnju koju nismo uspeli da obavimo, za dostavu koju nismo isporučili, za nepotpunu ili zakasnelu dostavu, kao i za bilo koju drugu obavezu koju nismo ispunili prema ovim uslovima.

Viša sila uključuje bilo koju radnju, događaj, činjenje, nečinjenje, propust, nesreću, nezgodu i slično, a na koje nismo mogli da utičemo, otklonimo i sl, i koji su van naše razumne kontrole, uključujući (ali neograničavajući se na) sledeće:
a. štrajkove, lock-out-e i slično;
b. javne skupove,civiIne nerede, pobune, invazije, teroristički napad ili pretnja terorističkih napada, rat (objavljen ili ne) ili opasnost od pripreme za rat;
v. požar, eksploziju, oluju, poplavu, ekstreman sneg, led, zemljotres, epidemiju ili druge prirodne katastrofe;
d. nemogućnost korišćenja automobila I drugih sredstava javnog ili privatnog prevoza;
e. nemogućnost korišćenja javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža;
f. propise, uredbe, zakone, zabrane i slične akte nadležnih državnih organa; ili
g. neizvršavanje obaveza od strane dobavljača ili podizvođača.

Uslova poslovanja (prodaje) I njihove izmene

Kupac je saglasan da KOMLEKO ima pravo da izmeni uslove poslovanja I prodaje. Sve promene u ovim uslovima će biti postavljene i objavljene na našem sajtu. Na Vas će biti primenjive celokupne odredbe o našem poslovanju koju su postavljene na sajtu u trenutku Vaše poružbine, osim ako neka izmena odredaba bude zahtevana na osnovu zakona ili odluke nadležnog državnog organa

Zakon i nadležnost

Svaki ugovor ili pravni posao koji nastane na osnovu ovih uslova poslovanja uređuje se i tumači u skladu sa zakonima Republike Srbije i KOMLEKO PR i kupac ustanovljavaju nadležnost nadležnog suda u Beogradu.