Često postavljana pitanja

Zašto „muzemo“ bademe (i indijske orahe, lešnike, susam, …), a ne krave?

Razloga je više. Prvi je taj da su sveža mleka od orašastih plodova jako ukusna –i  to zna svako ko ih je ikada pravio u sopstvenoj kuhinji! Želeli smo da omogućimo da u njima uživaju svi koji nemaju vremena ili mogućnosti da ih sami svakodnevno prave!

Sirova, ručno pravljena biljna mleka od su prepuna vitamina, proteina, kalcijuma i zdravih biljnih enzima koji su potpuno očuvani tokom pripreme, uz nisku kalorijsku vrednost. Nema antibiotika, aditiva, pasterizacije ili presa pod visokim pritiskom koje sve ove prirodne blagodeti uništavaju.

Sve veći broj ljudi iz različitih razloga ne konzumiraju kravlje mleko –  zato što su se opredelili za vegansku ishranu, zato što imaju intoleranciju na laktozu, ili zato što jednostavno žele da ishranu obogate novim blagodetima iz prirode. Želeli smo da im ponudimo zdravu i ukusnu alternativu biljnim zamenama za mleko koje mogu da se pronađu u našim radnjama: iako stoje na rafovima zdrave hrane, u njima ima mnogo …hm, sumnjivih dodataka, a orašastih plodova tek u zanemarljivim procentima! Upozorenje: ko jednom proba Komleko, teško se vraća industrijskim alternativama.

Uz sve to, priznajemo da intimno verujemo da je budućnost u svežoj, zdravoj, čistoj biljnoj ishrani u kojoj neće biti mesta za tretiranje živih bića kao industrijskih sirovina.

Na kraju, ima tu malo i lokalpatriotizma: posle svega što je prošao, grad kao što je Beograd zaslužuje da ima svoju vegansku mlekaru!

Upomoć! Napravio se talog na dnu flaše! Šta da radim?

Samo promućkajte! U stvari, dobra ideja je da promućkajte flašu Komleka pre svake upotrebe. Pošto nismo dodali nikakve emulgatore, koji bi uticali na njegovu teksturu, sasvim je normalna pojava da se čisto, sveže, prirodno mleko sleže na dnu boce.

Koliko dugo sveže Komleko ostaje sveže?

Komleko stiže na vašu adresu istog dana kada ga napravimo. Čuvajte ga u frižideru i ako ga ne popijete u roku od 3 dana (u šta sumnjamo!), nema problema: sipajte ga u modle za led, zamrznite i dodajete ga u smoothi-je, kafu ili gde god vam zatreba, kad god vam zatreba.

Da li donosite i na moju adresu?
Proverite na ovoj mapi da li se nalazite u našoj trenutnoj zoni besplatne dostave.
Da li Komleko može da se koristi za kuvanje i pečenje?

O, da! Iako ga mnogi najviše vole sveže i sirovo, pored smoothy-ja i raw recepata, Komleko možete da koristite kao bilo koje mleko u kafi, poslasticama, potažima, sosovima i gde god vam padne na pamet!